tisdag 6 mars 2012

Vid valpleverans!

Vi vill berätta vad som gäller när ni tillslut hämtar era valpar. Vi följer givetvis SKKs regler som omfattar registrering, vaccination, avmaskning och id-märkning med chip samt veterinärbesiktning som enligt gällande regler inte får vara äldre än 7 dagar vid valpleveransen.

Vi kommer även att skicka med en bit av den filt som alla valparna har haft i valplådan ända sedan födelsen. Vi skriver en liten instruktion över hur vi har utfordrat och skött valparna ända fram tills dom hämtas. Med valpen följer en 2-kilos säck av det foder som dom har blivit vana vid. Detta ger valpköparna möjlighet att behålla samma foder eller om så önskas tid att successivt vänja valpen vid ett foder som föredras.



I paketet skickar vi även med en film med träningstips – ”Så tränar jag min valp” av Anders Landin. Vi har skaffat visselpipor som vi skickar med (samma modell till alla valpar, en stämd Acme-pipa i dubbelton i vacker signalfärg) och kommer att vänja dom vid pipan i samband med mat – vi tycker det har fungerat som bra grund inför inkallningsträningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar